Osobní údaje v oblasti HR prakticky (POOU)

Právo, Pracovní právo

Kurz je určen zejména pro pracovníky personálních (HR) oddělení společností, kteří se chtějí seznámit s praktickými dopady norem na ochranu osobních údajů (zejména GDPR) na jejich práci. Účelem kurzu je získání znalostí týkajích se nastavení procesů, předpisů a dokumentace ve společnosti tak, aby vše bylo v souladu s povinnostmi, které plynou z právních předpisů na ochranu osobních údajů. Účastníci dále získají praktické poznatky z implementace ochrany osobních údajů v desítkách společností a budou upozorněni na nejčastější chyby, ke kterým v průběhu implementace dochází.
Tento kurz lektorsky zajišťuje advokátní kancelář SEDLAKOVA LEGAL.

Lokalita, termín kurzu



Brno
3.12. - 3. 12. 2018
Objednat
14.1. - 14. 1. 2019
Objednat
Praha
10.12. - 10. 12. 2018
Objednat
21.1. - 21. 1. 2019
Objednat
Vlastní Školení na míru (termín, lokalita, obsah, délka)

Náplň kurzu:

Skrýt detaily
  • Základní pojmy a úvod
    1. Co je osobní údaj
    2. Co je zpracování
    3. Co je právní titul pro zpracování
    4. Informace o tom, co již mělo být připraveno
  • Dopady na procesy a interní předpisy
    1. Úvod do problematiky
    2. Právo na informace
    3. Interní procesy
    4. Výmaz osobních údajů
  • Dokumentace v HR
    1. Úvod do problematiky
    2. Záznamy o činnostech zpracování
    3. Zákonem požadovaná dokumentace a změny v ní
    4. Výpisy z rejstříku trestů
  • Vztahy s dodavateli
    1. Vztahy se zpracovateli
    2. Vztahy se samostatnými správci
  • Dokumentace pro Úřad pro ochranu osobních údajů
    1. Úvod do problematiky
    2. Bezpečnostní dokumentace
    3. Zpráva o posouzení vlivu na zpracování osobních údajů (DPIA)
  • Problémy při implementaci
    1. Právo na informace
    2. Nastavení procesů
    3. Souhlasy se zpracováním osobních údajů
    4. Rozsah zpracovávaných osobních údajů
    5. Zabezpečení osobních údajů
Časový rozvrh:
1 den (9:00hod. - 17:00hod.)
Cena kurzu:
5 400,00 Kč (6 534,00 Kč včetně 21% DPH)
Vzdělávací partner:
Sedláková Legal s.r.o.