Ochrana dat (GDPR) v oblasti systémů ECM/DMS (GDPR)

Ochrana osobních údajů

GDPR představuje další legislativní normu, která ovlivňuje oblast správy dokumentů a obsahu, tedy oblast systémů ECM/DMS. GDPR má na tuto oblast velké dopady a skrývá v sobě mnohé zajímavé výzvy. Naučte se praktické postupy, jak nařízení implementovat do svého firemního prostředí, abyste se vyhnuli sankcím.
Kurz je zaměřen na odborníky z oblasti řízení ochrany dat, ať už z hlediska systémového a procesního, tak i z hlediska technologického. Seznámí účastníky s požadavky základních zákonů a norem používaných pro tzv. „Data Management a Data Protection“ a také požadavky na technologie vyžadované dle směrnice GDPR (2016/679 /EC).

Lokalita, termín kurzu



Brno
10.12. - 11. 12. 2018
Objednat
21.1. - 22. 1. 2019
Objednat
4.3. - 5. 3. 2019
Objednat
Praha
7.1. - 8. 1. 2019
Objednat
18.2. - 19. 2. 2019
Objednat
1.4. - 2. 4. 2019
Objednat
Vlastní Školení na míru (termín, lokalita, obsah, délka)

Náplň kurzu:

Skrýt detaily
  • Definice a zdroje pro GDPR
    1. Základní rámec odpovědností
  • Role standardů a legislativy
  • Základní terminologie v oblasti ochrany dat
    1. DPO, DPIA, DLP, IDS
  • Základní rozdíly mezi zákonem na ochranu os. údajů a novou směrnicí EU (GDPR).
  • Subjekty dat a jejich práva
  • Souhlas se zpracováním osobních údajů a informační povinnost
    1. Jak upravit současné souhlasy a smluvní podmínky
  • Princip odpovědnosti (accountability)
    1. Prokazování souladu s nařízením.
  • Požadavky na odpovědnost za dodržování GDPR
    1. Pověřenec pro ochranu osobních údajů (DPO)
    2. Posuzování vlivu (DPIA)
  • Zabezpečení osobních údajů
    1. Oznamování bezpečnostních incidentů
    2. Jak upravit vnitřní procesy
  • Vztahy se subdodavateli a dalšími subjekty
    1. Zpracovatelé a jiní správci
    2. Jak upravit smluvní podmínky
  • Předávání osobních údajů do zahraničí
    1. Na co si dát pozor
  • GDPR a jeho vliv na změny procesů organizace.
  • GDPR a hodnocení a řízení rizik.
  • Důsledky GDPR pro IT infrastrukturu
    1. Vliv na informační bezpečnost
  • Příklady bezpečnostních opatření pro realizaci požadavků GDPR
  • Monitoring a reporting z hlediska požadavků GDPR
    1. Oznamování bezpečnostních incidentů
  • Odpovědnost vůči subjektům údajů a sankce za nedodržování směrnice EU.
Předpokládané znalosti:
Je vhodné být obeznámen se zákonem na ochranu os. údajů (101/2000 Sb.) a znát definice a pojmy v ochraně dat.
Časový rozvrh:
2 dny (9:00hod. - 17:00hod.)
Cena kurzu:
10 800,00 Kč (13 068,00 Kč včetně 21% DPH)

Vybrané zákaznické reference

IN - EKO TEAM s.r.o., Dana S.
Ochrana dat (GDPR) v oblasti systémů ECM/DMS ( GDPR)
"Informace přínosné a jasné."